لطفا صبر کنید ...

شما تنها یک قدم تا تنظیم وصیت نامه آنلاین و رایگان خود فاصله دارید. برای شروع اینجا کلیک کنید

6 اشتباه رایج در تنظیم وصیت نامه ها
دسته بندی: مقالات، تاریخ انتشار: 1400/07/09، آخرین بروزرسانی: 1400/08/20 ساعت 04:14 ب.ظ
بازگشت به صفحه قبل بازگشت به لیست مطالب پرینت این صفحه به اشتراک گذاری این صفحه در فیسبوک به اشتراک گذاری این صفحه در تلگرام به اشتراک گذاری این صفحه در واتس اپ به اشتراک گذاری این صفحه در توییتر بزرگ کردن اندازه قلم کوچک کردن اندازه قلم کپی لینک این صفحه 


نوشتن وصیت نامه کاری آسان و مقرون به صرفه است و بسیاری از ما در میان بستگان و دوستان خود، بسیار شنیده ایم که داشتن وصیت نامه می تواند از بسیاری اختلافات و قهر و آشتی ها پس از مرگ ما جلوگیری کند. با وجود این ممکن است اشتباهاتی در تنظیم وصیت نامه موجب برخی مشکلات قابل پیشگیری شود.

6 استباه رایج در تنظیم وصیت نامه ها

در این نوشتار به 6 اشتباه رایج در تنظیم وصیت نامه ها می پردازیم.



 همین حالا در «وصیت ساز» عضو شوید و وصیت نامه خود را آنلاین و رایگان تنظیم کنید. برای شروع اینجا کلیک کنید.

اشتباه شماره 1: برنامه ریزی فقط برای مرگ، نه زندگی

با اینکه وصیت نامه ها برای زمان پس از مرگ تعبیه شده اند ولی نباید حال و زندگی را فراموش کرد. به عنوان مثال اگر مبتلا به بیماری زوال عقل شوید چه اتفاقی می افتد؟ بنابراین وصیت نامه خود را طوری تنظیم کنید که در صورت وجود مواردی مانند، بیماری های سخت، زوال عقل، بیماری های روانی و امثال آنها یک نقشه شماره 2 داشته باشید.


اشتباه شماره 2: خیریه ها را نادیده نگیرید

بسیاری از ما بسیار حریصانه به اموال و دارایی های خود پس از مرگ نگاه می کنیم، در حالی که بسیار سخاوتمندانه در زمان حیات خود به نیازمندان کمک می کنیم. وصیت نامه ها ابزارهای بسیار مطلوبی برای نشان دادن لطف شما پس از مرگ به خیریه ها، انجمن های حمایت از حیوانات و طبیعت (مانند اینجا)، گروه های نیازمند جامعه و مجموعه های آموزشی مانند مدارس و مراکز آموزش کمک های اولیه است. 


اشتباه شماره 3: خواسته های خود را دفن نکنید!

تجربه نشان داده است که وصیت نامه ها بلافاصله پس از مرگ باز و خوانده نمی شوند. این بدین معناست که وصیت نامه شما ممکن است روزها و شاید هفته ها و اگر خیلی بد شانس باشید ماه ها پس از مرگ خوانده شود. پس موارد کلیدی مانند دستورالعمل های کفن و دفن و مراسمات را پیش از مرگ با وراث خود در میان بگذارید. ایده بهتر آن است که وصیت نامه خود را پیش از مرگ به اطلاع وراث خود برسانید و در صورتی که وصیت نامه سری می نویسید، از وکیل خود بخواهید که بلافاصله پس از مرگ، موضوع وجود وصیت نامه را با وراث شما در میان بگذارید و در اولین فرصت آن را قرایت کند.


اشتباه شماره 4: فراموش کردن حیوانات خانگی

شاید اگر سال ها پیش موضوع حیوان خانگی مطرح می شد ما با نگاه تعجب به موضوع می نگریستیم ولی در این روزها و با تغییر و تحولات جدید، موضوع حیوانات خانگی بخش مهمی از زندگی بسیاری ایرانیان است. پس بخشی را در وصیت نامه خود به این موجودات زیبای معمولا پشمالو اختصاص دهید.


اشتباه شماره 5: وصیت کردن تنها دارایی های فیزیکی

در عصر دیجیتال، نادیده گرفتن دارایی های آنلاین به عنوان مثال شبکه های اجتماعی و حساب های ایمیل، وب سایت ها و وبلاگ ها یک اشتباه رایج است. برخی از این دارایی ها، مانند عکس های دیجیتال، ممکن است ارزش مادی یا احساسی زیادی داشته باشند. موارد دیگر مانند اطلاعات ورود به حساب های بانکی، در صورت افتادن به دست افراد اشتباه می توانند فاجعه بار باشد. پس این موارد را در وصیت نامه خود در نظر بگیرید. به عنوان مثال تمامی حساب های بانکی خود را در وصیت نامه خود ذکر کنید و در صورت نیاز کلمات عبور خود را در مکان امنی مانند صندوق امانات بانک نگهداری کنید. شما همواره می توانید کلمات عبور خود را به صورت رمز در وصیت نامه خود قرار دهید، به عنوان مثال: "کلمه عبور حساب فیسبوک من تکرار 3 بار رنگ موهای دخترم سارا زمانی که اولین بار موهایش را رنگ کرد است بعلاوه تاریخ پشت قرآن!"


اشتباه شماره 6: وصیت تمام و کمال اموال و دارایی ها (تنها در ایران اتفاق می افتد)

براساس قوانین وصیت نامه در ایران، شما تنها می توانید برای ثلث اموال خود وصیت کنید و در صورتی که برای بیش از این مقدار وصیت کنید می بایست میان وراث اختلافی در نگیرد. شما همواره می بایست مراقب آنچه اتفاق می افتد باشید، پس می توانید وصیت نامه خود را برای تمام اموال خود براساس درصد مالکیت تقسیم کنید و سپس در آخر وصیت نامه بندی برای تقسیم 30 درصدی اموال خود اضافه کنید. به عنوان مثال اگر شما 2 وارث و یک خودرو دارید، 50 درصد کل آن را (بدون توجه به موضوع 30 درصد) را به یکی و 50 درصد دیگر را به دیگری وصیت کنید. سپس در صورت اختلاف، دادگاه تنها کافی است که 70 درصد سهم ها را   (30-100 درصد) کم کرده و سهم های محاسبه شده را به وراث اختصاص دهد. این محاسبه بسیار ساده تر از این است که شما مثلا وصیت کنید که 7 میلیون تومان از پول فروش خودرو به یک فرزند و به 7 میلیون دیگر به دیگر وارث برسد.





تبلیغات و آگهی ها


انجمن حمایت از حیوانات و طبیعت «مای ملو» از پیشگامان دیجیتال در حوزه حمایت از حیوانات و طبیعت است. شما می توانید در این تشکل رایگان، حیوان خانگی خود ر...

«شجره ساز» نام اولین و تنها سرویس فارسی زبان برای ساخت شجره نامه های برخط برای ایرانیان است. شما در وب سایت و اپلیکیشن موبایل «شجره ساز» میتوانید به ر...

شما می توانید با تبلیغ در «وصیت ساز» کسب و کار خود را رونق ببخشید.